WinCar en VentaVid integreren video in digitale werkorder

ZEVENAAR  — 

Reynolds & Reynolds en VentaVid hebben video in de Digitale Werkorder van WinCar geïntegreerd. Dankzij de koppeling worden videoboodschappen automatisch voorzien van offertes bij meerwerkzaamheden. De VentaVid integratie wordt reeds door een aantal autobedrijven, waaronder dealers met de Ford Video Check, succesvol gebruikt.

Digitale werkorders maken bedrijfsprocessen efficiënter, video maximaliseert transparantie naar de klant. De combinatie van de twee zorgt dat deze processen nog efficiënter verlopen en dat het vertrouwen van de klant in het autobedrijf toeneemt.

Meer vertrouwen en reparaties

Volgens Kees Oldenhage van VentaVid speelt er ook nog een andere trend in de autobranche. “Consumenten nemen steeds vaker meer van de monteur aan dan van de commerciële servicemanager achter de balie. Dankzij video krijgt de klant volledig inzicht in en kan hij met de monteur over zijn schouder meekijken die laat zien als er wat aan zijn auto mankeert.”

De digitale werkorder binnen WinCar zorgt volgens Paul Koster van Reynolds en Reynolds al jaren “voor de transparantie die klanten willen. Alle communicatie rondom het afhandelen van een werkorder verloopt digitaal, waardoor de efficiëncy toe neemt. Videoboodschappen passen naadloos in dit proces.”

Videoboodschap in huisstijl

Wij zijn ervan overtuigd dat door de integratie met VentaVid de klant “Meer transparantie en een professionele indruk met 1 druk op de knop” nog meer vertrouwen in het autobedrijf zal krijgen.  
 
Autobedrijven kunnen met WinCar en VentaVid eenvoudig en snel in hun eigen huisstijl videoboodschappen versturen. De klant kan op zijn beurt de offerte digitaal goedkeuren, ondertekenen en de factuur na reparatie elektronisch betalen.

Voor meer informatie over WinCar en VentaVid kunt u contact opnemen met:

Reynolds and Reynolds, Paul Koster, 0316-582810, paul_koster@reyrey.com

VentaVid, Kees Oldenhage, 085-9022923